Banaan is mijn lievelingsfruit. Ik lust het echt in alles: smoothies, ijs, op brood, in toetjes, noem maar op en ik lust het! Toen het vanmiddag regende en het lekker gezellig was in huis vond ik het weer de hoogste tijd om iets lekkers te bakken. Met banaan uiteraard. Het werd een aangepaste variant op mijn bananenbrood. Het beslag goot ik deze keer in cupcakevormpjes en tadaaa: bananencakjes! Super simpel te maken en snel klaar. Om jullie mee te kunnen laten genieten heb ik hieronder het recept opgeschreven. Met de kruidensiroop erover smaakt het nog lekkerder.
Bananencakejes met kruidensiroop
100 gram margarine200 gram suiker
2 eieren, losgeklopt
1 tl citroensap
3 middelgrote bananen
100 gram volkorenbloem
3 tl bakpoeder
½ tl zout
snufje kaneel
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Roer de margarine met de suiker romig en klop er dan de eieren door. Pureer de bananen, roer hier het citroensap
door en doe dit bij het margaraine-mengsel.
Roer dan de bloem en de bakpoeder er door. Doe het deeg in de cakevormpjes en bak het ongeveer in 20 minuten gaar. Laat de vormpjes meteen uit de oven afkoelen op een rooster.
Roer dan de bloem en de bakpoeder er door. Doe het deeg in de cakevormpjes en bak het ongeveer in 20 minuten gaar. Laat de vormpjes meteen uit de oven afkoelen op een rooster.
Siroop
40 gram fijne tafelsuiker
3 kardemompeulen, geplet
2 cm gemberwortel
sap van 1 perssinaasappel
1 tl citroenrasp
3 kardemompeulen, geplet
2 cm gemberwortel
sap van 1 perssinaasappel
1 tl citroenrasp
Schil de
gemberwortel en snij deze in plakken. Breng de suiker, kardemom, gember,
sinaasappelsap en citroenrasp met een scheutje water aan de kook en laat de
suiker oplossen. Laat het mengsel nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot
de siroop wat ingedikt is. Zeef vervolgens de siroop. Doe de siroop over de cakejes wanneer je deze opdient.
De siroop smaakt trouwens ook erg lekker over gebakken banaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten